Nyheter
Våre ferskeste nyheter

Analytikeren i det norske kompetansesenteret Bitcoin1.no mener at kursen på kryptovalutaen skal kraftig opp i det korte bildet.

«Ser vi på de fundamentale forholdene innen for mining segmentet, der produsentene solgte ut all produksjonskapasitet frem til oktober 2021 allerede i november 2020, tilsier alt videre oppgang» sier daglig leder, Stian Thorvaldsen. «Markedet både for for brukte og nye maskiner har fått en kraftig oppgang i prisene, og dette forutser vi at vil fortsette minst ut 2021. Med de store aktørene som ønsker seg inn i mining-segmentet, forsterker det prispresset, og Thorvaldsen viser til den norske nyetableringen Seetee under Aker, som tydelig har signalisert at Bitcoin mining blir endel av kjernevirksomheten i selskapet»

Thorvaldsen forteller videre at etter den siste tids prisoppgang i Bitcoin tjener nå de beste miningselskapene rundt 400% på kost før avskriving. «Vi forventer minst 1 000% på kost før avskriving i løpet av året.» «Dette erfarte vi i forrige syklus, dvs 2017.»

Bitcoin er volatil og kan ofte korrigere 30-40 % etter kraftig oppgang, men vi forventer at korreksjonen nå er over og at vi snart passerer 60k USD per BTC.

Vil du vite mer om hvordan Bitcoin fungerer og hva vi tror om fremtiden?